2015 spalio, 23

pusele_cmykKaip verslininkas patarkite, kaip nepaskęsti toje informacijoje, kurią gauname iš įvairiausių leidinių, spaudos, paskaitų. Kokiais kriterijais vadovautis, atsirenkant į mus plaukiančią informaciją? Žodžiu, kaip kurti tą savo dvasinių vertybių stuburą, tą turėklą, į kurį remiantis būtų galima eiti šiuo keliu?

Augustinas Rakauskas: Kiekvienas žmogus, mokantis kitus, geriausiai gali perduoti tą medžiagą ir būseną, kurią pats yra išgyvenęs. Žmogus, kuris mokosi, gali rinktis, kaip (pagal savo supratimo lygį) adaptuoti gautą informaciją.

Aš labiausiai vertinu informaciją, kurią žmonės ne tik protu supranta, laidose „Verslumo dvasia“ ją vadiname būsena. Būsenas mes patys valingai ar nevalingai sumaketuojame, praktiškai jas išjaučiame ir suvokiame: ką išgyvenome, dėl kokios priežasties, kokiu tikslu, kaip darėme įtaką jų atsiradimui. Kai žmogus dalijasi patirtimi, kurią išgyveno, iš jo eina tikrasis sielos dvasios sakralumas, tada kiti žmonės tai gali analizuoti, gilintis, čia jau – žmogaus būsenos intencijos klausimas.

Skaityti visą interviu.

Klausyti laidos „Verslumo dvasia“.

Spausdinti